Categorii [???]
Ce efecte NU are blogging-ul în viaţa unui om
Notorietate, bani, oportunităţi, prietenii etc. - acestea sunt avantajele vehiculate de diverşi bloggeri români de succes. Fără îndoială că având un blog bine pus la punct poţi avea parte de aşa ceva. Totuşi, sunt şi unele chestii pe care blogul nu ţi le poate aduce. În continuare voi încerca să expun cele mai importante dintre ele.
Blogging-ul nu-ţi face viaţa mai uşoară. La fel ca orice activitate susţinută, aduce o complicaţie în plus. În primul rând, ocupă destul de mult timp să ţii un blog. Pe lângă scrierea propriu-zisă a articolelor, mai trebuie să şi administrezi şi să răspunzi la comentarii, să menţii blogroll-ul proaspăt şi, nu în ultimul rând, să citeşti alte bloguri pentru a fi la curent cu întâmplările din blogosferă.
În plus, la fel ca jurnaliştii, poţi suferi datorită opiniilor prezentate pe blog. Vezi numai cazul lui Constantinof, care a fost exmatriculat din cauza criticilor aduse liceului în care învăţa.
Blogging-ul nu te face mai deştept. Dacă ai IQ-ul negativ, poţi să scrii pe 10 bloguri şi tot degeaba - tot un idiot rămâi. Scriind de multă vreme, poţi căpăta o oarecare experienţă, dar nicidecum inteligenţă sau isteţime. La un moment dat poţi să ajungi “deştept” având un blog, adică arogant şi plin de fumuri, dar asta nu e o calitate, de obicei.
Legat de acest aspect, citind bloguri nu capeţi cultură generală. Te instruieşti mergând la şcoală, citind cărţi, urmărind documentare, nu citind pe net păreri subiective ale unei persoane cu sarmale din topor…vroiam să spun cu posibile tulburări psihice.
Blogging-ul nu-ţi dă un simţ al umorului. Aceasta este iarăşi o calitate înnăscută, care poate fi dezvoltată conştient, dar nu prin bloguri. Poţi petrece mult timp pe site-uri de divertisment, care sunt în floare, mai ales la noi, dar nu poţi învăţa să fii amuzant astfel.
Generalizând, blogging-ul în sine nu te face mai interesant, mai sexy sau mai sociabil. Se poate întrezări aşa ceva prin felul în care scrii, dar asta presupune să ai deja acea însuşire. Nu încerca să disimulezi, pentru că un cititor avizat poate vedea dincolo de cuvinte şi îşi poate da seama dacă eşti autentic sau nu.
Cu un blog te poţi face auzit, dar tot tu eşti cel care vorbeşte, nu altcineva.
Deşi blogurile au revoluţionat felul în care te poţi exprima online, viaţa rămâne în cea mai mare parte offline. Aşa că poţi să fii o mare vedetă pe net, dar să fii un nimeni în lumea reală. Sau invers.
Data publicarii : 23 Sep 07
Categorie articol : Etapa 1, Concurs 1
Popularity: 8% [?]
Blogul autorului : http://scribu.net
Yahoo Messenger :
Profil personal : scribu
[…] tot ai binevoit să citeşti acest articol, dă-i şi o notă (cât mai mare) aici. Etichete: blog, […]
(Raporteaza comentariu)
foarte bine spus, mi-a plăcut.
(Raporteaza comentariu)
bun blog. dam punctaj maxim.
(Raporteaza comentariu)
merge….4*
(Raporteaza comentariu)
Deidra, nu se punctează blogul ci articolul.
Felicitări pentru ideea originală. Ce efecte NU are blogul
Baftă şi ţie!
(Raporteaza comentariu)
ai dreptate, Dida, m-am exprimat aiurea, merci ca mi-ai atras atentia.
(Raporteaza comentariu)
Mă bucur că vă place.
(Raporteaza comentariu)