Categorii [???]
The Internet Show
De la primul om biped ce in primitivitatea existentei sale isi scrijelea activitatile zilnice in spatiul locativ ce il considera el cel mai frecventat. Poftim?Adica, pe peretii din garsoniera decomandata dintr-un bloc de pesteri (prima asociatie de proprietari fara cheltuieli de intretinere) si pana la forme jurnalistice mai evoluate, o certitudine isi face loc in mintea noastra : omul are nevoie de a-si impartasi experienta oricare ar fi ea si de a o face cunoscuta semenilor sai. Este in firea umana sa isi lase mostenire faptele prin scrieri catre posteritate ! Oare nu toti regii de la faraoni, imparati, voievozi si mai stiu eu ce forma de conducere ,dadeau comanda scribilor sa relateze cu patos istoria eroica a faptelor sale ?! Da , nu exista televiziune care sa trimita reporteri si echipe de filmare live pe campul de lupta sau la palat sa ia interviuri la fiecare decizie a maritelui reprezentant al zeilor, nu exista presa care sa faca articole despre coruptia boierilor sau slujitorilor de la palat/regat/castel, nu exista internet nici macar Messenger ca o modalitate de comunicare/sfatuire intre generali.
Da v-ati prins, astazi chiar exista cele de mai sus si astfel orizonturile noastre de comunicare sunt atat de vaste incat nici nu le constientizam pe toate. In iulie anul curent, numarul estimativ de bloguri in lume ajunsese la 70 de milioane, cate active cate inactive , dracu stie. Totusi , ce te determina sa iti faci un blog ? Pe blog, omul respectiv isi depaseste orice prejudecati si isi exteriorizeaza toate pornirile , gandurile, dorintele, antipatiile, viziunile, omul acela devine extrem liber, in sensul atitudinii.
Mergand mai departe, bloggerul nostru isi cauta oameni/prieteni/alti bloggeri la fel de liberi ca el sa discute, sa dezvolte opinii similare, sa dezbata teme comune. Creeaza comunitati, simte ca ideile lui sunt urmarite si pluseaza altele, vre mai mult. Este teoria dorintei lui mai mult. Au deplina libertate a controverselor, pot afirma/nega orice si va exista intotdeauna un auditoriu ce ii va sustine/incuraja la mai mult. Urmareste reactia afirmatiilor/articolelor lui in comunitate, vrea citarea sa in comunitate pentru notorietate (pozitiva sau negativa), raspandirea primordiala ( el a fost primul ce a enuntat/descoperit un lucru) confera un statut de lider de opinie.
Fenomenul blog, jurnal virtual specializat sau nu, datorita mediului in care se propaga (Internet-sursa imensa de informatie) va produce Infolutia. Miza va fi Internetul. Omul si Internetul impreuna catre inteligenta colectiva si interactivitate. Cautarea simpla pe google a cuvantului „blog” ne ofera 1,430,000,000 rezultate.
Dar daca iesim in strada si aruncam o simpla intrebare „blog” , cum vor reactiona intervievatii ? Probabil, putini vor cunoaste ceva despre blogosfera si/sau despre exemple de bloguri.
Hai sa decretam o zi a bloggerilor din Romania, sa fie oficial, sa iesim in strada si sa aratam publicului ce face blogul, ce poate afla de pe un blog. Ce activitate ar ajuta la promovarea blogurilor din Romania, mai mult decat una de amploare ? Ziua bloggerilor din Romania, cu mic cu mare, toti impreuna, o zi in care se uita de toate rautatile inerente dintre diversi posesori de blog, o zi in care puterea informatiei personale, a atitudinii si perspectivei este sarbatorita .
Alte comentarii
Lasa un comentariu