Categorii [???]
O noua revolutie
Exista oameni care se integreaza usor in societate. Exista insa si oameni care traiesc o viata neadaptati. Ca in orice domeniu, in viata on-line trebuie sa stii sa te adaptezi. Dar si sa iesi in evidenta.Daca in urma cu 5-6 ani cine avea internet acasa era considerat un fel de computer-junkee, acum, o conexiune la internet, indiferent de tipul ei, a devenit un lucru absolut normal pentru orice posesor de computer. Si asta nu e un lucru tocmai bun, intrucat in ultimul timp exista asa-numitii “devoratori de Y!Mess si hi5”, nimic altceva decat tineri de o cultura indoielnica, posesori de nick-uri mai mult sau mai putin reusite, ce isi petrec majoritatea timpului cu astfel de activitati. E un fel de intruchipare fidela a expresiei ,,Da-i prostului net si vezi ce se intampla!”.
Pe langa uriasul numar al celor care folosesc internetul in scopurile precizate mai sus, exista si cei care au realizat din bloguri adevarate opere de arta si care au influentat semnificativ notiunea de website, dar si de publicitate on-line. Practic, in ultimul timp, nu exista companie importanta care sa nu aiba pe site un blog. Si toti jurnalistii care se respecta isi publica materialele pe blogul personal. Au aparut adevarate bloguri-gigant (vezi proiectul GSP, MySport), cu zeci de mii de utilizatori si sute de posturi zilnice. Valoarea blogurilor depaseste insa nesuferita granita a cifrelor. Blogul este, poate, cel mai bun ,,instrument” pentru exprimarea libera. Fara cenzura, fara superiori, fara limite.
Pentru mine, totul a inceput in martie 2007. Pe atunci, fenomenul numit ,,blogging” luase deja amploare. Totusi, numarul blogurilor era mult mai scazut decat este acum. Atunci, am inceput sa scriu pe blog doar articole despre fotbal, cu tenta de editoriale. Acum, lucrurile s-au mai schimbat nitel, insa ideea a ramas aceeasi. Pot spune ca nu ma pretez exact pe tipul standard de blog. Insa, la urma urmei, tot aici este farmecul. Fiecare isi ,,umple” site-ul exact cu ce crede de cuviinta, adresandu-se unui numar limitat de cititori. Poate de aici disputa dintre jurnalisti si bloggeri. Asta insa e mai putin important.
Acum, dupa jumatate de an de blogging, nu pot spune ca detin vreun record de trafic sau ceva de genul asta. Insa pot garanta ca, de cand public ceea ce scriu pe blog, am primit nenumarate opinii de la oameni de calitate si mi-am imbunatatit considerabil calitatea articolelor. Pot spune ca blogul mi-a schimbat intr-o oarecare masura si stilul de viata.
Asadar, cred ca avem in fata o revolutie in ceea ce priveste exprimarea parerilor si formarea opiniei publice. Si chestia asta influenteaza deja structura si alcatuirea ziarelor. Nu stiu daca e un trend, dar stiu ca imi place. Si nu stiu daca presa va disparea, dar prefer sa-l citesc pe VisUrat in locul lui Genialei.
Data publicarii : 23 Sep 07
Categorie articol : Etapa 1, Concurs 1
Popularity: 10% [?]
Blogul autorului : http://theodorasiei.wordpress.com
Yahoo Messenger :
Profil personal : Theodor Asiei
Probabil unul din cele mai interesante subiecte de pe acest blog. Merita citit cu atentie, dar in acelasi timp si inteles.
Tine-o tot asa!
(Raporteaza comentariu)
Esti genial! Sper ca sa citeasca cat mai multi articolul tau
(Raporteaza comentariu)
Foarte interesant. Si adevarat.
(Raporteaza comentariu)
Nu mi se pare un articol genial cum vad mai sus, insa unul care spune adevarul cu siguranta e.
(Raporteaza comentariu)
[…] publicat pe […]
(Raporteaza comentariu)