Categorii [???]
http://verbalmasturbate.blogspot.com/
Aceasta poate fi o modalitate de a promova blogul personal: te inscrii la un concurs si pui ca titlu numele blogului. Evident ca poate evolua intr-o situatie si mai favorabila: castigi, din concurent te transformi in juriu, ca juriu evident detii un anumit grad de putere, putere care poate fi folosita pentru promovare personala. Sau nu. Insa aceasta transformare a conditiei blogosferice de la concurent direct la juriu o voi discuta in insemnarile care vor urma.
Stim cu totii ca rezultatul direct al promovarii este traficul. Ce este traficul? Sau… ce consider eu ca este traficul? Este, evident, transpunerea in niste numere, mai mult sau mai putin exacte, a calitatii articolelor, insemnarilor de pe un anumit blog. http://verbalmasturbate.blogspot.com/ are un trafic de 50 de vizitatori unici pe zi. Asa imi spune unealta cu care masor, Google Analytics. Multi ar dori mai mult, mai multi… 500, 1000 pe zi. Eu nu imi doresc asta. Sunt constient de faptul ca mai multi vizitatori inseamna mult mai multa munca din partea mea, asa ca in loc sa incerc sa imi cresc traficul, ma chinui sa-l tin pe loc, exact asa cum e acum, cand toata lumea e fericita.
Si astfel ajung la punctul principal al insemnarii mele: metode de promovare, neprielenice sporirii traficului. Atentie, a se incerca doar de bloggeri responsabili, poate avea efecte negative, de minimalizare a traficului.
1) Cand comentati pe alte bloguri, aveti grija sa fiti rationali, ingrijiti in exprimare, sa fiti documentati asupra subiectului si foarte important, sa comentati doar daca este necesar. Veti fi luat in considerare, insa doar in discutia in care ati devenit participant activ. Insa nu veti avea parte de vizite pe blog, cine vrea sa citeasca blogul unui om care pare serios si informat?
2)Stopati orice fel de tentativa puerila si absolut penibila a altor bloguri care vor sa se promoveze prin ” “, ““, ““, “>“, ““, “asa e”, “hihi”, “hehe”. Daca aceste bloguri incearca promovarea prin intermediul blogului dumneavoastra, fiti duri, delete comment, avertisment, amenintati cu “ban” pe ip. (nu conteaza ca nu stiti cum sa faceti asta, de obicei aceste personalitati internautice care se exprima strict prin smiley-uri sunt la fel de slab pregatite in informatica ca si dumneavoastra si vor fugi mancand pamantul numai la zarirea cuvantului “ip”)
3) Exempla: http://verbalmasturbate.blogspot.com/. Adica puteti observa cu atentie comportamentul acestui blog pentru mai multe informatii, tactici…
4) Ganditi-va la blogul dumneavoastra ca la un subiect tabu, astfel nu o sa afle toata lumea despre el… deci sansele ca oamenii de calitate indoielnica sa intre pe blogul dumneavoastra sunt minime.
5) Continutul blogului: arta, carti, muzica (veche sau mai undeground- ish asa), comentarii politice (evident mascate, ca si cum toata lumea v-ar citi si v-ar baga in seama), pareri personale (evident codate). In ansamblu, continutul trebuie sa fie complex si aparent obiectiv.
6) Intotdeauna scrieti ca si cum aveti certitudinea ca aproape un milion de oameni va vor citi imediat dupa apasarea butonului “publish” . Astfel conform unor legi naturale, cititorii vor fi sub limita de 10.
7) Nu va promovati blogul prin intermediul messenger-ului. De exemplu nu faceti asa: ” mananc http://verbalmasturbate.blogspot.com/
8) Promovati bloguri de calitate, care sa fie in conformitate cu ideologia proprie legata de bloguri. De exemplu: in cazul lui http://verbalmasturbate.blogspot.com/, nu va promova niciodata un blog de poze/filmulete funny. Este ilogic, induceti putinii cititori in eroare.
9) Incercati sa va creati un brand propriu. Insa aveti grija sa-l tineti sub control, in asa fel incat sa nu se extinda mai mult decat doriti. Un exemplu bun ar fi banda desenata Darkman.
10) Aspectul blogului trebuie sa fie aparent simplu, rece, personalizat in asa fel incat sa nu induca starea de : “vai ce cute e blogu’ asta, o sa ma intorc, desi nu inteleg ce e scris in el”.
http://verbalmasturbate.blogspot.com/ apare de aproximativ 8 ori in aceasta insemnare. Daca acest post va fi citit pe un ton ironic, amar, veti avea construita o opinie legata de tipicul romanesc de promovare a blogurilor. Citit ca pe un text fara dedesubturi, veti putea observa o alta opinie legata de tipicul romanesc de promovare a blogurilor. Ca si in cazul unei promovari de calitate, alegerea va apartine.
Data publicarii : 03 Nov 07
Categorie articol : Etapa 1, Concurs 2
Popularity: 4% [?]
Blogul autorului : http://verbalmasturbate.blogspot.com/
Yahoo Messenger : goodfriendsandtwobottlesofpills
Profil personal : Cromleck
Aşezarea mea la masa juriului, Cromleck, nu are legătură cu popularitatea sau traficul de care discuţi. Mi-am spus doar că cei 12-13 ani de presă pot fi utili în jurizare, gândindu-mă că stilul meu de a aprecia o scriitură va fi util celor ce vor judeca acest concurs. Spre marea ta bucurie, probabil, te anunţ că exact din clipa aceasta am să încep să mă gândesc dacă mai are rost să mă mai ocup de acest lucru. Dacă am să decid să renunţ la acest statut, care nu îmi aduce absolut nimic decât bucuria de a lucra alături de oameni dragi, dar îmi mănâncă puţinul timp liber pe care îl am, vei fi primul pe care am să-l anunţ. Baftă maximă să-ţi fie, omule. Păcat doar că eşti departe de a fi capabil să mă judeci.
(Raporteaza comentariu)
Fiecare intelege ce vrea. NU te-am acuzat ca-ti promovezi blogul aici, am sugerat si am descris situatia ta ca pe o potentiala metoda de promovare. Despre capacitatea de a judeca, iarasi avem puncte de vedere antagonice. Eu chiar cred ca oricine poate sa judece absolut orice, cu totii avem capcacitatea (si chiar pornirea)de a judeca si o facem dupa pofta inimii. Profit de aceasta libertate a mea si nu cred ca e pacat. Sunt convins ca toata lumea te-a judecat atunci cand a vazut ca faci parte din juriu, in ce fel au facut asta? Nici nu ma prea intereseaza… Cei care au judecat ca e un lucru bun si au zis “bravo, felicitari, bafta la citit si la corectat” nu ai de unde sa stii daca sunt capabili sau nu. Pentru ca oricine poate. Nici nu vreau sa incep cu judecatile corecte. Ce e corect? Pot fi niste judecati, trecute prin filtre absolut subiective, corecte? La fel cum mi-ai zis tu, intelegi ce vrei. Poti sa intelegi ca am dat exemplu situatia ta de dragul enuntarii unei situatii de promovare mai speciale, fie intelegi ca sunt complet revoltat si asa mai departe. Crede-ma, nu sunt.
P.S. Nu mi-ar provoca bucurie decizia de a pleca de la masa juriului. De fapt, ca sa fiu absolut sincer, nici nu cred ca mi-ar pasa, as fi complet indiferent.
(Raporteaza comentariu)
rece si personalizat? si daca tu nu esti o persoana rece, si vrei sa-ti personalizezi blogul…you’re pretty much stuck, aren’t you?
sau devii fals.
oh i get it. ca sa-ti promovezi blogul, TREBUIE sa devii fals.
am i getting close?
(Raporteaza comentariu)
Daca reusesti sa-ti creezi un alter-ego, poti fi considerat fals (si din punct de vedere psihologic, fascinant). Insa eu nu vorbesc de o promovare propriu-zisa. E un fel de “anti-promovare”. Sa-ti pastrezi atualii cititori (ipotetic considerati de calitate)si sa incerci prin metodele de mai sus sa atragi altii, insa nu in valuri, ci apropae selectiv, sa te asiguri ca cei care te citesc sunt pe placul tau (ipotetic de calitate). Cu alte cuvinte, sa-ti raspund la intrebare, nu fals, ci rezervat, cumpatat in orice fel de actiune pe care o intreprinzi pe blog.
(Raporteaza comentariu)
un alter ego nu e fascinant.
rectific : nu consider un alter ego fascinant.
(Raporteaza comentariu)
Sigur, alter-ego-ul in sine nu e fascinant. Insa, strict psihologic, sa vezi de fapt prin intermediul blogului unele din dorintele cele mai ascunse, mi se pare fascinant. E nevoie, intr-adevar, de empatie. Dar gandeste-te, un blog scris strict intr-o stare de transa, in care comenteaza si se exprima o latura a personalitatii tale (latura poate necunoscuta). Eu consider asta fascinant.
(Raporteaza comentariu)
mie mi se pare inceputul unui frumos thriller psihologic
(Raporteaza comentariu)
De ce nu? Pana la urma exista piese de teatru in care ideea de blog are o mare importanta.
(Raporteaza comentariu)
Mă abţin de la orice fel de alte viitoare comentarii. Ceea ce faci tu acum este o mârşăvie, dar asta este. Pe baza ei îţi vei obţine ceva mai mult trafic, dacă tot este să ne raportăm la subiect. Hai, să-ţi meargă, omule! Baftă.
(Raporteaza comentariu)
hahaha. am votat. m-am simtit cu musca pe caciula pe alocuri . interesant si artificiul cu titlul, m-a facut sa zambesc.
(Raporteaza comentariu)
Cromleck, poate îţi va plăcea asta. Ca idee. Ca exerciţiu…
Baftă.
http://demaio.wordpress.com/2007/11/10/vise-urate/
(Raporteaza comentariu)