Categorii [???]
A fi sau a nu fi blogger; aceasta-i intrebarea!
Inca din cele mai vechi timpuri, oameni au cautat sa isi comunice sentimentele, trairile prin metode cat mai directe, care sa influenteze un numar ridicat de persoane in acelasi timp!
Astfel au aparut comunicarea prin semne, picturile din pesterile in care oameni preistorici se adaposteau si, mai tarziu, comunicarea pe cale orala si apoi scrisa.
Dupa aparitia scrisului, tehnicile de comunicare au evoluat, au aparut cartile, prin care oamenii transmiteau ideile lor altor oameni.Totusi, aceste carti nu puteau fi scrise de oricine, deci exprimarea ideilor nu era libera 100%.
Un punct de rascruce in comunicarea inter-umana il constituie aparitia Internetului, si, odata cu el, al e-mailului. Astfel, comunicarea era mult mai rapida, iar ideile puteau fi exprimate de oricine, putand ajunge oriunde pe glob exista un calculator si o conexiune la Internet.
Dupa aceea, lucrurile au evoluat rapid, aparand diverse programe de comunicare bazate pe transmiterea textului, a semnelor, si mai nou, a vocii, forumurile de discutii, si nu in ultimul rand, site-urile ce permit utilizatorului incarcarea de continut personal (clipuri video, poze, melodii, etc).
Buun, unde vreau sa ajung? Prin ani ”90 au inceput sa se dezvolte jurnalele on-line, care permiteau utilizatorilor de Internet sa isi comunice ideile tuturor. Asa a inceput evolutia blogurilor. Toate celelalte facilitati aparute dupa aceea nu au facut decat sa sporeasca si sa usureze aceast scop initial, de a-ti exprima ideile cat mai simplu, tuturor.
Aceea a fost ideea de baza care a stat la aparitia jurnalelor on-line, iar in ziua de azi, s-a ajuns ca blogurile sa fie mai credibile decat ziarele sau televiziunea, oferind informatiile in timp real, fara a le deforma( live blogging). Desi spunem ca tehnologia a ajuns sa ne faca sa pierdem legatura intre noi, obisnuindu-ne sa stam mai mult in fata calculatorului si mai putin cu prieteni, personal eu cred ca blogurile pot reface aceasta legatura, astfel esti la curent cu ceea ce se intampla cu prieteni tai (daca au blog), chiar daca sunt la mii de kilometri distanta si nu vorbesti cu ei zilnic.
Blogurile te pot ajuta sa iti faci prieteni noi, care poate au acelasi punct de vedere sau aceleasi pasiuni. Pe mine m-a uimit mesajul primit de la un prieten care mi-a citit blogul: „ Am aflat de pe blog ca te-ai insurat! Felicitari!”
Blogurile iti pot aduce chiar si bani, desi eu nu cred ca as renunta la job pentru a lucra doar on-line. Contactul cu lumea reala trebuie sa fie realizat si prin relationare directa, nu doar virtual. Totusi, 1-2 ore pe zi, pentru a iti mentine un blog personal si pentru a citi celelalte bloguri, sunt destule pentru o prezenta puternica on-line si „NU dauneaza grav sanatatii”.
Feedreaderele te pot ajuta si ele pentru a fi la curent cu noutatile ce apar pe bloguri, dar eu prefer metoda mea, sa ii iau pe toti cei din blogroll si sa deschid multe tab-uri, pregatindu-ma de o noua avalansa de idei, stiri, glume, clipuri.
Apreciez ca bloggeri se ajuta intre ei, ca s-au inchegat deja comunitati, chiar si eu la randul meu solicitand sau oferind ajutor celor care au avut nevoie. Cat despre intalniri intre bloggeri, in zona de est a Romaniei cam putine deocamdata, dar sper sa se miste lucrurile de acum.
In concluzie, blogul este o forma de comunicare puternica, rapida si, de ce nu, mondiala!
Data publicarii : 21 Sep 07
Categorie articol : Etapa 1, Concurs 1
Popularity: 8% [?]
Blogul autorului : http://www.mariussescu.com
Yahoo Messenger : marius.sescu
Profil personal : Trublu
La obiect! Ai votul meu!
(Raporteaza comentariu)
5*
(Raporteaza comentariu)
Multumesc tuturor!
(Raporteaza comentariu)